Jedna z większych piekarni w regionie już wkrótce rozpocznie działalność

2019-02-19 17:19:06(ost. akt: 2019-02-19 17:31:46)

Autor zdjęcia: Gmina Barczewo/ Facebook

We wtorek (19 lutego) na specjalne zaproszenie właściciela firmy pana Jarosława Goszczyckiego, burmistrz Barczewa Andrzej Maciejewski odwiedził zakład, w którym za kilka miesięcy ruszą nowoczesne linie produkujące pieczywo w ilości nawet 100.000 bochenków chleba dziennie.
Piekarnia Tyrolska otrzymała zezwolenie na prowadzenie działalności gospodarczej na terenie Warmińsko-Mazurskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej w podstrefie Barczewo w grudniu 2016 r.

Inwestycja, która tu powstaje, polega na budowie nowego zakładu, w którym produkowana będzie innowacyjna grupa pieczywa.

Wartość inwestycji to 50 mln zł, z czego ok. 40 proc. to dofinansowanie Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości.

Nowa piekarnia może rozpocząć pracę w ciągu 2-3 miesięcy.



Komentarze (11) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.

Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych

Zaloguj się lub wejdź przez FB

  1. dzik z lasu #2684536 | 88.156.*.* 19 lut 2019 20:20

    produkcja chemi pełną parą

    Ocena komentarza: warty uwagi (11) odpowiedz na ten komentarz

  2. kwadratols #2684614 | 176.221.*.* 19 lut 2019 22:36

    Ach, jakie to będzie smaczne... i naturalne przede wszystkim.

    Ocena komentarza: warty uwagi (6) odpowiedz na ten komentarz

  3. docho #2685921 | 83.9.*.* 21 lut 2019 22:26

    Chleb z fabryki będzie jak poezja w skupie makulatury.

    Ocena komentarza: warty uwagi (5) odpowiedz na ten komentarz

  4. warnijak #2685428 | 77.252.*.* 21 lut 2019 10:56

    "innowacyjna grupa pieczywa" brzmi groźnie. Domyślam się że chodzi o takie nafaszerowane chemią w takim stopniu że będzie "świeże" i chrupiące przez wiele dni/tygodni? Szacunek jednak za to że przybytek ten nie jest nazywany piekarnią a zakładem produkcyjnym (choć przy tej skali produkcji bardziej pasowałaby fabryka) i wiadomo że tam nie będzie pierdzielenia się w tańcu tylko ilość-skala-zyskowność. Stąd już wiem że nie będę klientem na tę "innowacyjną grupę pieczywa".

    Ocena komentarza: warty uwagi (5) odpowiedz na ten komentarz

  5. HALIBUT #2684611 | 83.9.*.* 19 lut 2019 22:12

    Panie Jarosławie : Piekarnia "Tyrolska" na Warmii ? Co ma niemiecki Tyrol do naszej piekarni ?

    Ocena komentarza: warty uwagi (4) odpowiedz na ten komentarz pokaż odpowiedzi (1)

    Pokaż wszystkie komentarze (11)
    2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5