Jedna z większych piekarni w regionie już wkrótce rozpocznie działalność
2019-02-19 17:19:06(ost. akt: 2019-02-19 17:31:46)
We wtorek (19 lutego) na specjalne zaproszenie właściciela firmy pana Jarosława Goszczyckiego, burmistrz Barczewa Andrzej Maciejewski odwiedził zakład, w którym za kilka miesięcy ruszą nowoczesne linie produkujące pieczywo w ilości nawet 100.000 bochenków chleba dziennie.
Piekarnia Tyrolska otrzymała zezwolenie na prowadzenie działalności gospodarczej na terenie Warmińsko-Mazurskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej w podstrefie Barczewo w grudniu 2016 r.
Inwestycja, która tu powstaje, polega na budowie nowego zakładu, w którym produkowana będzie innowacyjna grupa pieczywa.
Wartość inwestycji to 50 mln zł, z czego ok. 40 proc. to dofinansowanie Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości.
Nowa piekarnia może rozpocząć pracę w ciągu 2-3 miesięcy.
Komentarze (11) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Zaloguj się lub wejdź przez
henryk #2684486 | 195.136.*.* 19 lut 2019 18:04
Gratuluję.Jestem pod wrażeniem tej inwestycji.
odpowiedz na ten komentarz pokaż odpowiedzi (2)
dzik z lasu #2684536 | 88.156.*.* 19 lut 2019 20:20
produkcja chemi pełną parą
Ocena komentarza: warty uwagi (11) odpowiedz na ten komentarz
HALIBUT #2684611 | 83.9.*.* 19 lut 2019 22:12
Panie Jarosławie : Piekarnia "Tyrolska" na Warmii ? Co ma niemiecki Tyrol do naszej piekarni ?
Ocena komentarza: warty uwagi (4) odpowiedz na ten komentarz pokaż odpowiedzi (1)
kwadratols #2684614 | 176.221.*.* 19 lut 2019 22:36
Ach, jakie to będzie smaczne... i naturalne przede wszystkim.
Ocena komentarza: warty uwagi (6) odpowiedz na ten komentarz
Zdzich #2685199 | 89.228.*.* 20 lut 2019 21:48
fajnie, będzie dokąd spier... z Edźersa :D
Ocena komentarza: poniżej poziomu (-1) odpowiedz na ten komentarz